wymiana sprężyn

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • wojtek_t
    Classic
    • 2017
    • 1
    • Octavia II (1Z3)
    • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

wymiana sprężyn

Witam serdecznie mam problem z nie chłodzącą Klimatyzacją. Przy włączonym aucie i włączeniu klimatyzacji rosną obroty na zegarze tak jakby klimatyzacja się włączała, bynajmniej sprężarka (tak myślę). Przewody od klimy pod maska są ciepłe, do środka kabiny nie dolatuje zimne powietrze. W środku auta po włączeniu klimatyzacji słychać dziwny zasysający szelest, szum (trwa ciągle przy załączonej klimie). Samochód został zakupiony zimna, nabijałem klimę w Czerwcu chodziła prawidłowo ok 2mc, po tym czasie występują takie objawy... Bardzo proszę o pomoc.

Film ze środka Auta

Film z pod maski
  • wojtek_t
    Classic
    • 2014
    • 23

wymiana sprężyn

Proszę o podpowiedź przy wymianie sprężyn ze tylu. Czy do wymiany sprezyn niezbędny jest sciagacz? Próbowałem bez ale nie chce wyjść. macie może jakiś patent ?
    Z góry dziękuję za podpowiedzi.

Komentarz

• Sekundka
      Rider
      • 2012
      • 251

pod jeden koniec belki lewarek, odkręcasz śruby z amorów i opuszczasz to na dół, wymiana sprężyn i składanie w odwrotnej kolejności. ~10-15min bez ściągania kół, +10 ze ściąganiem

Komentarz

• wojtek_t
        Classic
        • 2014
        • 23

odkrecilem amortyzator ale po opuszczeniu belki nie chce wyjść sprężyna.

Komentarz

• robekcool
          RS
          • 2009
          • 2041
          • Octavia II (1Z3)
          • BJB 1.9 TDI PD 105 KM

Zamieszczone przez wojtek_t
          odkrecilem amortyzator ale po opuszczeniu belki nie chce wyjść sprężyna.
          Najlepiej, jakbyś miał oba koła w górze.
          www.k-mot.pl
          Specjalizacja VAG, inne marki też naprawiam.
          Autoholowanie.
          Robert Kulma

Komentarz

• Maicroft
            Moderator
            S_OCP MemberModeratorr
            • 2004
            • 25757
            • Audi

Oba kola w dol i odkrecic amortyzatory u gory. Wtedy belka opada na tyle na ile pozwalaja elastyczne przewody hamulcowe i sprawa jest duzo latwiejsza.
            Spritmonitor.de

Komentarz

• wojtek_t
              Classic
              • 2014
              • 23

tak zrobiłem plus dodatkowo lewarek i się udało dziękuję za podpowiedzi

Komentarz

Pracuję...